Menu

 

Leden

Jeugd tot 12 jaar

Jeugdleden tot 12 jaar

Jeugd tot 16 jaar

Jeugdleden tot 16 jaar

Volwassenen

Volwassenen

Budokai Zuid-Nederland

Budokai Zuid-Nederland is een vereniging waarbij respect voor elkaar hoog in het vaandel staat. Dit betekent dat iedereen op een plezierige en verantwoorde manier met elkaar kan trainen ongeacht niveau, conditie of geslacht. Je vind bij ons dan ook een grote verscheidenheid aan leden, variërend van recreatieve sporters tot wedstrijd sporters. Er worden regelmatig trainingskampen, wedstrijden en band examens , uitjes en andere activiteiten georganiseerd.


Waarom Ashihara Karate leren?

Sport is gezond. Dat is algemeen bekend. Ashihara karate is een dynamische sport waarbij het doel is de ander met trap en stoot technieken te raken zonder dat jezelf geraakt wordt. De sfeer binnen onze vereniging is ontspannen en gezellig waardoor het trainen een aangename vrijetijdsbesteding wordt.

Behalve dat je door het trainen van Ashihara Karate je lichamelijke conditie verbeterd, zal je merken dat je mentale conditie ook zal toenemen, in de vorm van doorzettingsvermogen, zelfvertrouwen en eigenwaarde.

Ashihara Karate kan je niet alleen veel goeds opleveren, maar het is ook gewoon leuk om te doen. Het is heerlijk om na de dagelijkse drukte en stress je even lekker af te reageren op de stootkussens tijdens de training. De trainingen zijn vaak conditioneel best pittig en na afloop is een voldaan gevoel dan ook gegarandeerd.


De kenmerken van Ashihara

In de loop der jaren heeft de karate sport zich ontwikkeld in verschillende stijlen. Enkele van deze stijlen zijn het Shotokan, Goju Ryu, Wado Ryu en Kyokushin karate.

Waar het Ashihara Karate zich onderscheidt van deze stijlen is de moderne, realistische en rationele benadering. Het Ashihara Karate is een "Full contact" stijl zonder overbodige franje. Eenvoudig en effectief zijn kernwoorden bij deze stijl. Veel andere stijlen kiezen voor de frontale aanval of verdediging. Kenmerkend bij het Ashihara is het uit de aanvalslijn van de tegenstander stappen of draaien en het vastpakken en controleren van de tegenstander.

Zowel in wedstrijden als in de praktijk heeft het Ashihara Karate bewezen een effectieve vorm van zelfverdediging te zijn.


Gratis meetrainen? Dat kan...!

Klik op deze link en print de bon uit waarmee je 4 gratis lessen kunt komen volgen! We zien je graag terug op een van onze trainings avonden!


Op de pagina van Ashihara karate lees je meer over deze karate stijl.